Herfstritueeltje: Voorbereiden op de winter

De dagen worden korter, de nachten worden langer. We horen, zien en lezen het nu overal. En oh, wat is het makkelijk om lusteloos te worden wanneer het buiten steeds langer donker is. Nu ben ik een echte zomerliefhebber, maar zelfs de grootste winterfan kan het soms lastig hebben deze tijd van het jaar. Natuurlijk is er zat fijn aan de koudere maanden: warme truien, grote koppen thee, kaarsjes… maar soms is het moeilijk je dat te herinneren als je écht op moet staan en het is nog donker.

Speciaal voor deze tijd van het jaar doe ik altijd een klein ritueeltje. Ik neem wat tijd om te kijken wat ik vast wil houden in de komende maanden, visualiseer wat voor soort winter ik wil hebben. Als een beer die zich voorbereid op zijn winterslaap, verzamel ik dingetjes die symbool staan voor wat ik wil deze winter en maak er een buideltje van. Om jullie een beetje te inspireren heb ik een soort fotoverslag-tutorial-ding gemaakt. Doe je mee?

❄ winterbuidel ❄

Bedenk van te voren wat jij nodig gaat hebben deze winter. Je kan hier gewoon over nadenken en keuzes maken, maar je kan er natuurlijk ook op mediteren of wat kaartjes leggen. Vind vervolgens kruiden, stenen en voorwerpen die symboliseren wat jij nodig hebt. Hieronder mijn keuzes voor wat inspiratie:

SAMSUNG CSC

Voor je buideltje wil je een leuk stofje, iets wat je een winters, maar toch fijn gevoel geeft. Ik vond zelf dit stofje heel warm en gezellig. Kies vervolgens wat kruiden die passen bij jouw intentie voor de komende winter. Ik koos;

⊳ Goud magisch zout
Zout voor haar zuiverende, beschermende en conserverende energie. Goud is de kleur van overvloed, dus dat is een leuke extra.

⊳ Braamblad
Braamblad zorgt bij inname voor een grondige inwendige schoonmaak, magisch heeft het dus een ondersteunende functie in loslaten. Gezien de winter een tijd is van loslaten wat je niet meer nodig hebt vond ik dit heel toepasselijk. Ook is braamblad een heel vrouwelijk kruid en staat het dus ook voor staan in je vrouwelijke kracht.

⊳ Lavendel
Lavendel is een heel rustgevend kruid. Voor mij is de geur heerlijk huiselijk en comfortabel. Perfect voor de koude maanden dus!

⊳ Roos
Oké, een bloem in plaats van een kruid, maar goed. Een gedroogd roosje voor romantiek. Heeft geen uitleg nodig, toch? 😉 

Ik deed er ook nog een veertje bij voor wat luchtigheid, omdat de winter altijd zo zwaar kan voelen en negatieve dingen vaak uitvergroot worden in deze tijd. Verder wil je nog een mooi koord hebben om straks je buidel mee dicht te knopen.

SAMSUNG CSC

Altijd goed, om buideltjes en heksenzakjes extra juju te geven, zijn edelstenen. Kies ook hier weer voor stenen die jouw intenties ondersteunen, of voor stenen die jou gaan geven wat jij nodig zal hebben. Ik koos;

⊳ rookkwarts
Een aardende en beschermende steen.

⊳ rozenkwarts
Rozenkwarts is dé steen voor (zelf-)liefde. Gezien het makkelijker is om negatieve gedachten te hebben in de winter kies ik voor deze steen om zoveel mogelijk vanuit liefde te blijven denken, spreken en handelen.

⊳ amethist
Amethist werkt ook ondersteunend bij loslaten en helpt bij spirituele ontwikkeling. 

SAMSUNG CSC

Verder kan je nog van alles toevoegen wat voor jou symbool staat voor iets wat je mee wil nemen de winter in. Echt alles mag, als jij maar weet waar het voor staat. Ik koos;

⊳ schildpadje
Ik koos voor dit schildpadje, omdat de schildpad mij helpt herinneren dat thuis is waar ik ben. Ook vertelt schildpad mij dat het oké is om een stap terug te nemen, het rustig aan te doen en regelmatig te rusten. Een representatie van je krachtdier is altijd een goed idee om toe te voegen. 

⊳ buddha
Deze buddha staat echt voor een intentie, regelmatig mediteren. Dat zijn echt van die dingen die erbij inschieten bij mij als de dagen zoveel korter lijken. 

⊳ geld
Voor een klein beetje extra financiële voorspoed voor een fijn weekendje weg in de winter.

SAMSUNG CSC

Doe alle dingen die je hebt verzameld in je stofje. Zeg bij elk ding wat je erin doet hardop waar het voor staat. Zit alles erin? Dan kan je je zakje dichtknopen. Je kan aan de buitenkant nog iets toevoegen. Ik koos dit jaar voor een heksensteen voor bescherming, vorig jaar had ik een dromenvanger om negativiteit te filteren. Kijk wat jij nodig hebt!
Bind vervolgens je zakje dicht en bezegel en activeer de magie met drie knopen.

Daarna kan je nog doen met je zakje wat goed voelt. Ik zegen de dingen die ik maak graag met de elementen. Ik haal het zakje dus door wat wierook voor lucht, over een kaarsje voor vuur, besprenkel het met zout voor aarde en druppel er wat water op voor water.

Et voilà! Jij bent winterklaar!

Advertenties

Een gedachte over “Herfstritueeltje: Voorbereiden op de winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s