De Gebalanceerde Heks

IMG_0935

Balans is niet makkelijk te vinden, maar met wat moeite kan jij jouw stenen perfect stapelen. 

Leven met het ritme van de natuur; één van de grote speerpunten van het hekszijn. Nieuwe projecten starten in de lente, volop de vruchten plukken in de zomer, de balans opmaken en besluiten waar je wel en niet mee verder gaat in de herfst en in alle rust bezinnen in de winter. Dit is natuurlijk vrij lastig om toe te passen op bepaalde zaken zoals je werk en gezin. Maar er zijn bepaalde aspecten van je leven waar je dit wel op toe kan passen. Soms, wanneer je een eigen bedrijf hebt of a little something on the side zoals Heksen in het Wild (nog) voor mij is, heb je iets meer vrijheid om naar die ritmes te leven. Maar wat als dat wat het seizoen voorschrijft nu even helemaal niet passend is?

Ik zit opeens boordevol ideeën. Nieuwe dingen hier op de site, een nieuwe rubriek (reviews van spirituele boeken bijvoorbeeld), inspiratie voor een Rite of the Womb 2.0, enzovoorts. Ook in mijn persoonlijk leven merk ik dat ik weer meer zin heb nieuwe dingen te ondernemen, wat actiever te zijn. Dit staat recht tegenover het idee van waar de natuur nu mee bezig is. Zo rond Mabon is de tijd van rust ná actie en maken we ons klaar om meer naar binnen te treden terwijl de dagen donkerder worden. En ik heb juist zin om naar buiten te treden. Meer van mezelf met jullie te delen. Live video’s maken voor Facebook. Activiteiten te organiseren. Zou ik dit dan dus niet moeten doen? Zou ik die inspiratie, ideeën en verlangens in een schriftje moeten schrijven en deze moeten laten liggen tot komende lente?

Ik geloof wat Elizabeth Gilbert zegt in haar boek Big Magic. Ideeën komen bij jou aankloppen en jij kan in dat moment kiezen om ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen. En wanneer jij ‘ja’ zegt, moet je ook iets met dit idee doen. Als je het idee aanneemt – en vervolgens in een la legt om stof te vangen – zoekt dit idee na een tijdje een nieuw persoon om gemanifesteerd te worden.

En misschien is meer activiteiten doen voor mezelf juist wel perfect nu. In deze tijd rondom Mabon draait het allemaal om balans. Ik denk dat de dingen die ik nu onderneem juist passen bij een mooiere balans in mijn leven. Niet alleen werken, eten en slapen, maar mijn nieuwsgierigheid volgen. Dingen doen die ik spannend vind. Het maakt me blij, enthousiast en gelukkig. En iets wat die dingen bij je losmaakt kunnen nooit fout zijn, toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s