The Seven Chakra Sisters – Linda Linker Rosenthal

 

1870447_orig

– Deze niet heel creatieve afbeelding komt van lindalinkerrosenthal.com, omdat ik mijn exemplaar heb uitgeleend… 😉 – 

In The Seven Chakra Sisters vertelt Linda je over onze chakra’s, wat hun krachten en zwaktes zijn, hoe ze met elkaar samenwerken en nog veel meer. Dit doet ze echter niet door, op een stoffige manier, de informatie simpelweg aan je te presenteren. Zij veranderde de chakra’s in zeven personages, zeven prinseszusters die samen in een kristallen toren wonen en ervoor moeten zorgen dat zowel de toren als het koninkrijk gezond en gelukkig blijft. Vol symboliek en humor neemt Linda je mee in een fantasierijk verhaal waarin de zusters van harmonie en geluk, wanhoop en vernietiging inglijden als de kwaadaardige Forgetcha Kundameanie op bezoek komt.

Terwijl je leest over de sterke kanten van de zussen – Aneeda, die voor het aardechakra staat, die ervoor zorgt dat iedereen gezond eet en geaard is – en hun zwakke kanten wanneer ze uit balans raken – Aneeda die zich volstopt met junk food en alleen nog maar wil rondhangen – kan je niet anders dan jezelf regelmatig flink herkennen.

Dit boek bracht mij echt een dieper begrip van de werkingen van de chakra’s. Vooral de ugly truth van wat er gebeurt als ze uit balans zijn en hoe de chakra’s samenwerken. Ik zag ze voorheen meer als 7 eilanden die ieder hun eigen ding doen, maar zie nu hoe ze samenwerken aan een groter geheel; de welvaart van de toren en het koninkrijk ;-).

Het taalgebruik is soms wat kinderlijk en er komt veel herhaling in voor. Wanneer je een geweldig stuk literatuur verwacht ben je misschien teleurgesteld. Maar als je een boekje wil lezen die jou op een speelse, simpele manier informatie geeft en je wil er het liefst niet al te lang mee bezig zijn (het is een dun boekje) dan is dit echt iets voor jou. Ik denk dat dit ook prima te lezen is voor mensen die misschien wat moeite hebben met Engels, omdat het verhaal zelf echt simpel is en goed te volgen.

Ik ben in elk geval blij dat ik twee middaagjes aan dit boekje heb gegeven en denk er nog regelmatig aan terug. Dus laat je meenemen in het land van Aneeda, Ahafta, Ivanna, Owl Woman en nog vele andere magische personages!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s