Witch – Lisa Lister

IMG_0918

Dit boek las ik afgelopen vakantie en wat een parel! Als ik een beginnend heks een boek aan zou moeten raden is het deze. Dit boek is een combinatie van een soort dagboek, informatie over hekserij en een dikke middelvingen naar het patriarchaat. Voor elke kick-ass feministische heks die gelooft dat haar vagina puur magie is, is dit hét boek.

Lisa vertelt in haar boek over het jaarwiel en de sabbats, de helende werking van verschillende kruiden en hoe ze te gebruiken, geeft tips voor divinatie en ga zo maar door. Hierdoor is het niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar ook een naslagwerk wat je er regelmatig bij kan pakken voor informatie.

Ook vertelt ze over haar eigen leven, het pad wat zij tot nu toe bewandeld heeft. Over haar roots, haar relatie en haar werk. Ook vertelt ze over SHE, de vrouwelijke goddelijke kracht van het universum. Ze geeft meer inzicht in hoe vrouwen, en de vrouwelijkheid, heeft geleden onder het patriarchaat en hoe we onze kracht weer kunnen claimen. Van odes aan de vrouw tot praktische tips om je baarmoedermagie wakker te schudden. This book has it all! 

Volgens mij is dit boek gewoon briljant en heeft het zowel een plekje in de boekenkast van een nieuwe heks als van een ervaren. Lisa is grappig en slim. Voor mij was dit boek zowel een eye opener als een soul opener. Ik heb van het begin tot het eind genoten.

Tip! In Witch deelt Lisa de heks op in een aantal ‘archetypen’ zoals Healer, Oracle en Force of Nature. Leuk om te doen wanneer je het boek uit hebt is voor ieder van deze een orakel-/tarotkaart te leggen. Zo kan je meer inzicht krijgen in wat deze ‘archetypen’ voor jou betekenen en hoe jij ze kan integreren ❤ 

Koop het boek hier! (<– link)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s