De Over-analyserende heks

Ieder jaar op mijn verjaardag trek ik een jaarkaart uit de tarot. Oké, dat doe ik nu een paar jaar. Twee jaar, ik doe dat twee jaar. Dit jaar trok ik de Lovers kaart, zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, en ik kon ‘m heel slecht plaatsen. De omschrijving gaf aan dat ik óf mijn grote liefde zou ontmoeten óf heel positieve ontwikkelingen binnen mijn huidige relatie.

img_9533De beruchte kaart. Du-du-dùùùù.

Gezien ik een relatie heb móest het wel optie twee zijn, gezien deze man zeker mijn grote liefde is. Maar ik kon me niet zo goed voorstellen welke ontwikkelingen zich dan konden voordoen. Ik dacht aan fysieke dingen, zoals verhuizen of trouwen, maar wist dat dit in het aankomende jaar niet op de planning zou staan. Na een aantal weken dacht ik wel een beetje in de gaten te hebben waar de kaart over ging, maar boy had ik het mis.

Nu, halverwege het jaar, kan ik zeggen dat die kaart echt perfect bij dit jaar past. Ik had geen betere kaart uit die stapel kunnen trekken. De omschrijving uit het boekje sluit misschien niet geweldig aan, maar het algehele thema lovers is zeker van toepassing. Waarom hou ik privé (annoying!), maar geloof me, echt gewoon dead on.

Hoe dan ook, ik kwam om het volgende te vertellen. Ik wilde eigenlijk gewoon die kaart terug stoppen en een ander trekken. Doen alsof het nooit was gebeurt. Ik begon direct te twijfelen. Heb ik niet goed geschud? Wat ik niet gefocust genoeg? Slaat het allemaal gewoon nergens op? Ik ben dagen, zo niet weken, aan het analyseren geweest. Waarom deze kaart? Wat betekent het? Moet ik nu iets doen terwijl ik niet weet wat? Allemaal voor niets! Die tijd had ik veel beter kunnen besteden. Ik vroeg tenslotte om het thema voor het komende jaar en dat is wat ik kreeg. Ik had de kaart gewoon kunnen accepteren en met een open houding kunnen afwachten wat er op mijn pad zou komen. Ik wil tenslotte niet proberen de toekomst te voorspellen, ik wil weten waar ik nieuwe inzichten kan verkrijgen en waar ik mijn aandacht op kan richten. En eigenlijk was alleen het woord Lovers daarvoor genoeg.

En nu? Nu ben ik, nog steeds, verliefd en gelukkig. En soms moet je even een dalletje van dichtbij bekijken om je te realiseren hoe hoog je berg is. Weer naar boven klimmen is ook niet de fijnste activiteit ooit (dat is namelijk ijs eten al), maar het uitzicht ziet er verdomd goed uit.

 

Advertenties

3 gedachtes over “De Over-analyserende heks

  1. Helen zegt:

    Héél herkenbaar ! En dan vooral er achteraf achter komen, dat je het ook “gewoon” had kunnen accepteren ! Beter laat, dan nooit ! Mooie blog !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s