De Praatgrage Heks

De kracht van een goed gesprekrandje-hihw-1

ah-good-conversation-theres-nothing-like-it-is-there-the-air-of-ideas-is-the-only-air-worth-quote-1

 

Wanneer je een hobby, interesse of passie hebt die niet heel gangbaar is kan het best moeilijk zijn om mensen te vinden waarmee je hierover kan praten. Ik kan me voorstellen dat iedereen wel zoiets heeft. De gamer die samenwerkt met mensen die dit maar onzin vinden, de fervente tapdanser wiens vrienden allemaal voetballen, de heks die een doodnormale baan heeft.

Ik heb niet heel veel mensen in mijn omgeving die zich bezighouden met spiritualiteit of zichzelf identificeren als heks. Dat betekent dat ik dus niet heel vaak de kans heb om hierover te praten met iemand. En ik kan het zo fijn vinden om over spiritualiteit te praten. Wanneer je met mensen praat die jouw passie, hobby of interesses delen is dit anders dan je dagelijkse praatje bij de koffiemachine. Er is een soort openheid, de mogelijk om te delen in plaats van uitleggen. Je komt op een andere manier in contact met de ander.

Ik denk dat het verlangen om wat jou bezighoudt te kunnen delen met anderen komt omdat het een manier van verwerken is. De beste manier om een mening te vormen of te ontdekken waarom ik iets nu wel of niet belangrijk vindt is voor mij door conversatie. Een stem moeten geven aan mijn chaotische gedachten zorgen ervoor dat ik mezelf ook wat beter snap. En soms is het stiekem gewoon best fijn om even over jezelf te kunnen praten. En net zo fijn om een ander of zichzelf te horen praten. Over jezelf praten wordt vaak gezien als iets negatiefs. We denken dan aan iemand die opschept over hoe geweldig hij of zij is. Maar werkelijk praten of jezelf is belangrijk, is nodig. Het helpt ons met constant weer herdefiniëren wie we zijn en waar we voor staan.

En of zo’n gesprek dan plaatsvindt rond een idyllisch kampvuur, gewoon thuis op de bank of in een overbelicht cafetaria; het is weer even een bevestiging dat je niet alleen bent. En dat er meer mensen zijn die denken en handelen zoals jij. Of in elk geval mensen bij wie je op tafel kan leggen wie jij echt bent, zonder dat ze dit raar vinden. En dat is denk ik wat we allemaal willen aan het einde van de dag. Het gevoel hebben dat we niet alleen staan, maar dat we verbonden zijn met elkaar, zelfs in onze uitzonderlijke hobby’s of passies.

Advertenties

4 gedachtes over “De Praatgrage Heks

 1. Jolien zegt:

  Ik kan niet anders dan het hier mee eens zijn!! Ik heb eigenlijk maar één vriendin waarmee de klik zo goed is dat ik het overal met haar over kan hebben. Hoewel zij zichzelf niet identificeert als heks kan ik hier wel met haar over praten. We zijn totaal verschillend en toch weten we elkaar te raken, kunnen we niet stoppen te praten en komen we altijd tot de conclusie dat we nog niet genoeg hebben bijgepraat! Heerlijk om een avond met haar bij te kunnen kletsen! Dit soort gesprekken zou ik graag vaker hebben maar helaas. Ook ik ken weinig mensen met dezelfde interesses of ze wonen gewoon niet in de buurt.

  Like

  • Kimberley - Heksen in het Wild zegt:

   Dat is ook heel fijn hè? Als je anders over dingen denkt of anders in het leven staat, maar wél heel goed met elkaar kan praten. Dat is eigenlijk nog zeldzamer. Fijn dat je in elk geval die ene fijne vriendin hebt, maar ik voel je dus helemaal als het aankomt op weinig mensen in de buurt waarmee je zo klikt.

   Like

 2. JoJo zegt:

  Om over je heks-zijn en/of spirituele interesses met anderen te praten heb je tegenwoordig (besloten) Faceboek-groepen waar je je bij kunt aansluiten. Is erg leuk weet ik uit ervaring 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s