De Geliefde Heks

De zoektocht naar de betekenis achter de jaarkaart die ik op mijn verjaardag trok.randje-hihw-1

Elk jaar op mijn verjaardag trek ik een jaarkaart uit de Grote Arcana van de tarot. Niet een spannend numerologie gebeuren (niet omdat dat me niet leuk lijkt, maar omdat ik amper 1  bij 1 kan  optellen, dus numerologie klinkt te eng om aan te beginnen), maar gewoon schudden en trekken. Vorig jaar was mijn kaart De Keizerin (kan je hier meer over lezen) en ik heb die energie ook echt kunnen voelen afgelopen jaar. Voor mij stond de keizerin heel erg voor het ontdekken en omarmen van mijn vrouwelijkheid, staan voor waar ik in geloof en mezelf echt iets waard vinden. En dat is zo waar het afgelopen jaar over ging.

Mijn vrouwelijkheid is altijd een lastig punt geweest voor mij. Ik kon er zo mee worstelen wat het dan precies is om vrouw te zijn en waar ik wel vrouwelijk kon zijn en waar niet. Ik sprong van de ene naar de andere kant en kon er geen rust in vinden. Dit jaar, mede dankzij de Rite of the Wombs die ik door heb mogen geven, mooie boeken die ik heb gelezen hierover, maar ook gewoon veel zelfonderzoek, heb ik echt ontdekt wat die vrouwelijkheid is. Het is precies wat ik wil dat het is. Ik hoef mijn identiteit niet te vormen om mijn vrouwzijn, want dat is gewoon wat ik ben. En toen ik al die verwachtingen en eisen los liet, kwam ik op die plek die ik altijd al zocht. Sterk en zacht, een stem en een luisterend oor, liefdevol en soms bitchy. Gewoon ik. En dat voelt zo heerlijk.

Dit jaar trok ik The Lovers en toen ik ‘m trok wist ik echt niet wat ik ervan moest denken. Ik heb er nog geen woord aantekening bij gemaakt, want ik kon gewoon niet bepalen wat ik met die kaart aanmoest. Ik wilde eigenlijk gewoon een andere kaart trekken. Hoe kon een kaart die het thema van een heel jaar van mijn leven moest voorstellen nu een kaart zijn over relaties?! Ik zag geen andere betekenis, geen diepere laag, nada. Ruim drie weken heb ik naar die kaart gekeken. Een beetje verwijtend, omdat dit niet is wat ik had gehoopt. Ik wilde dat ‘aha!’ moment, dat gevoel wat je krijgt wanneer je synchroniciteit voelt, de verwondering van de radertjes van het universum die overduidelijk in dat ene moment perfect samenkomen. Maar ik plaats daarvan had ik twee ganzen waar ik niet mee kon.   Tot ik gisteren aan de slag ging met Find Your Word van Susannah Conway, toen viel eindelijk het kwartje (check hier haar site en hier een blog die ik eerder hierover schreef).

img_9533

Op dag één van het Find Your Word proces neemt Susannah je mee naar jouw perfecte dag in een visualisatie. Ik kon me die van vorig jaar niet zo goed meer herinneren, op één ding na. Ik was alleen. Voor die hele ideale dag in mijn visualisatie was ik alleen. Best raar, gezien ik samenwoon met een fantastische man waar ik gek op ben. Ik vond het niet heel erg dat ik alleen was in mijn visualisatie. Ik kreeg er geen existentiële crisis van en ging ook niet aan mijn relatie twijfelen. Maar toch was het wel apart. Het deed me direct een beetje aan dit moment uit The Big Bang Theory denken.

Ik was ook in een ontzettend mediterraans appartement in Zuid-Frankrijk. Heerlijk natuurlijk, maar ook echt niet waar ik van plan was elke dag door te gaan brengen dit jaar. Een vrij onbereikbare ideale dag dus. Toen ik gisteren ging zitten voor de visualisatie was ik, in de meditatie, thuis. Niet het huis wat we nu thuis noemen, maar het huis wat we ooit (hopelijk over niet al te lang) thuis gaan noemen. En we waren samen, met onze hond. Het was een compleet normale dag. Niets bijzonders, niet mediterraans. Het was wandelen, eten koken, samenzijn. En toen opeens snapte ik de kaart. Alhoewel ik altijd al alle vertrouwen had in onze band en onze relatie en altijd al all in was, kon ik zien dat er toch iets anders is nu. We zijn ruim 5,5 jaar samen en ik ben nog steeds echt gelukkig. Hij is nog steeds de persoon met wie ik het liefst tijd doorbreng, dat wordt zelfs alleen maar meer. De meest alledaagse bezigheid wordt iets fijns als hij erbij is. In al zijn vertrouwdheid en veiligheid is de relatie niet saai geworden. Dat is voor mij zo verwonderlijk. Ik kon me nooit voorstellen dat zoiets bestond. Ik dacht dat wanneer mensen zeiden dat ze al jaren echt gelukkig samen waren dat ze óf tegen mij logen of tegen zichzelf. Maar het bestaat gewoon. En in plaats van een ideale dag die ver buiten bereik lijkt zoals vorig jaar, is mijn ideale dag nu eigenlijk heel bereikbaar. Ik leef ze soms al. Ik denk dat dat de boodschap is van de The Lovers kaart. Dat er nog veel meer van dat soort heerlijke dagen in het komende jaar op me aan het wachten zijn. En misschien ook wel niet, maar dat is oké. Ik laat de behoefte om het volledig te verklaren los, het komt vanzelf mijn kant wel op.

Advertenties

Een gedachte over “De Geliefde Heks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s