De Terugkerende Heks

Waarom ik zo lang afwezig ben geweest hier, een kleine update,
én een schattige foto om het goed te maken.randje-hihw-1

Na een laaaaaaaange pauze ben ik weer terug van weggeweest. Die heb ik soms echt nodig die pauzes. Zoals ik al eens eerder heb geschreven hier heb ik een auto-immuunziekte. Een heel rare combinatie tussen zichtbaar en onzichtbaar. Ik heb psoriasis, dus dat betekent dat je heel duidelijk te plekken op mijn lichaam kan zien. Wat je niet kan zien is dat ik daardoor ook chronisch vermoeid ben en een heel trieste weerstand heb.

Dat is soms best lastig, want voor mensen die het niet kennen is chronische vermoeidheid soms heel lastig te begrijpen. Vaak wordt er gedacht dat een avondje vroeg naar bed of het even rustig aandoen in het weekend voldoende is om er weer tegenaan te kunnen. Helaas is dit echt niet zo. Een paar weken geleden was het weer zo ver. Ik merk dan een paar dagen van te voren al dat ik wat vroeger moe begin te worden dan normaal gesproken en ik voel me wat futlozer. Dan opeens slaat het toe en voel ik alle energie ik één keer uit mijn lijf wegvallen en is het net alsof er niet heel veel meer overblijft dan een lege huls. Ik kan me dan amper concentreren, ben ontzettend aan het trillen, en alle geluiden komen extra hard aan. En dan moet ik rusten. Heel. Veel. Rusten.

14440656_1274545669244682_2147837751370558962_n

Samen dutten met de hond is het beste medicijn

In theorie kan ik dan wel mijn laptop erbij pakken en wat schrijven, maar ik heb er de ruimte niet voor in mijn hoofd. Het gaat steeds beter, maar het blijft lastig om te dealen met het feit dat ik zoveel dingen niet kan die leeftijdgenoten wel kunnen omdat ik de energie er niet voor heb. Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet dat je me zielig vind hoor. En ik besef me zo goed dat er mensen zijn die eindeloos veel ergere ziektes en aandoeningen hebben dan de mijne. Maar ik wil wel even vertellen waarom ik er zo lang niet was. Of misschien heb jij ook wel last van oververmoeidheid, dan weet je dat je niet alleen bent.

Dit keer heb ik iets meer dan drie weken nodig gehad om, vanaf het moment dat ik echt m’n energie kwijt was, weer terug te komen bij mijn normale energie niveau. Dat is echt heel snel. Ik heb dit voor een groot deel te danken aan mijn nieuwe plant based diet (iemand een goede Nederlandse suggestie hiervoor?). Ik ben zelfs met wat intensiever sporten begonnen (niet meer alleen maar downward facing dog op de yogamat) en voel me nu beter dan ik in een lange tijd heb gedaan.

Ondertussen heb ik echt leuke dingen in de planning staan voor Heksen in het Wild, die je vooral op de Facebookpagina zal gaan vinden. Maar, uiteraard, zullen er ook weer blogs gaan verschijnen. Bedankt voor je geduld en leuk je weer hier te ontmoeten! ❤

Advertenties

4 gedachtes over “De Terugkerende Heks

  1. Leentje Boe zegt:

    Wat fijn, dat je dit keer zo snel hersteld was. Ik ken het, ik heb Reumatoïde Artritis (RA) en ook dat gaat gepaard met heftige vermoeidheden met ontstoken gewrichten. Gelukkig gaat het al weer een hele poos redelijk goed, maar dat mensen niets aan je kunnen zien, maakt het vaak zo moeilijk, omdat je té moe bent om uit te leggen hoe moe je wel niet bent. Fijn dat je weer de fut hebt om te schrijven, ik blijf je met veel plezier lezen ! Liefs, Leentje Boe

    Like

  2. schrijfmar zegt:

    Fijne blog weer om te lezen. Misschien zijn er wel meer mensen met het probleem van oververmoeidheid dan je denkt. Ik heb het namelijk ook… Goed dat je maniertjes vindt om er sneller bovenop te komen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s