De Vakantieheks

Wauw, het is alweer een tijd geleden dat ik hier was en een blog schreef. Ondertussen heb ik zes heerlijke weken vakantie erop zitten, één van de mooiste dingen aan docentschap ;-). Van die zes weken heb ik er drie doorgebracht in Zuid Frankrijk met mijn vriend, ben ik een weekend naar Maastricht geweest met mijn beste vriendin, heb ik de Harry Potter expo in Brussel bezocht (Potterhead alert!) en vooral gewoon heerlijk niets gedaan. Nu zitten er alweer twee drukke schoolweken op en vind ik vandaag eindelijk de ruimte en rust om hier weer in te checken.

Die zes weken vakantie voelen altijd als een reset. Een soort Oud en Nieuw gevoel. Een kans om er als een vernieuwde en verbeterde versie van jezelf uit te komen. Deze zomer stond voor mij in het teken van zelf gecreëerde bubbels lek te prikken en laagjes af te pellen. Veel van ons denken wordt gemaakt door onze omgeving en onszelf, zonder dat dit is wat we echt voelen in onze kern. Het op zoek gaan naar wat we dan wel echt denken en voelen kan heel lastig zijn.

10505004_786190778080176_807351142534074669_ofoto door Gerard Wheely

Zo lang ben ik bezig geweest met mezelf accepteren en van mezelf houden. Constant werken aan mijn eigenwaarde en het omarmen van mijn imperfecties. Natuurlijk is het heel goed om dit te doen, om een positieve relatie met jezelf aan te gaan. Deze zomer moest ik echter toegeven dat ik helemaal niet zo tevreden was met hoe ik eruit zie. Ik heb mezelf zo stevig ingepakt in een laagje tevreden-zijn-met-je-lichaam, dat het lang duurde voordat ik volledig toe kon geven dat ik mezelf gewoon te zwaar vind en dat dit me niet gelukkig maakt.  Ik eet al een paar weken zo veel mogelijk vegetarisch, ben andere dierlijke producten aan het afbouwen en probeer ik zo min mogelijk drankjes te drinken en meer water. Volgende week beginnen met Your 50 Days of Green Happiness en ga ik écht beginnen met Yoga en Pilates. Helemaal in het thema van mijn woord voor dit jaar: Nourish.

Welke bubbels of laagjes heb jij voor jezelf gemaakt waar je eigenlijk wel vanaf zou willen?

– Read it? Liked it? I would love to hear from you! – 

 

Advertenties

7 gedachtes over “De Vakantieheks

 1. schrijfmar zegt:

  Maar Kimberley, je bent zo mooi! Goed in je vel zitten is belangrijk, maar die paar kilo’s…dat dat nu even zo is mag je ook gewoon accepteren hoor!
  Hier trouwens zelfde worsteling over eigenwaarde. Mijn bubbel is om te accepteren dat ik me soms rot voel door de gedachten die ik heb. Ook geen makkie!
  X

  Like

  • Heksen in het Wild zegt:

   Haha, echt heel lief dat je dat zegt <3. En je hebt natuurlijk ook wel gelijk, maar dat 'dat is nu even zo' kan je lang volhouden. Ondertussen is het al wel heel lang 'even zo'. Ik ben niet ongelukkig ofzo, maar vond het wel tijd om er iets aan te gaan doen ;-).

   Zeker geen makkie! En moet je dan die gedachten en het rot voelen wat daardoor komt accepteren of kan je daar iets mee? X

   Like

   • schrijfmar zegt:

    Haha, heel goed dan dat je er toch iets aan gaat doen. Al had ik niet gezien dat het bij jou nodig is, hoor;)
    Ja, volgens mij begint het bij accepteren…want wegduwen is je eerste reactie, maar dat schiet helemaal niks op…
    xx

    Like

   • Heksen in het Wild zegt:

    Nee, inderdaad, alleen maar ongezond. Vaak ligt er aan elke negatieve gedachte een vrij simpele fundering. De truuk voor mij is altijd om in 2-jaar-oud-modus te gaan en steeds waarom te vragen. Voorbeeldje uit m’n eigen trukendoos:
    Ik vind mezelf saai.
    Waarom?
    Omdat andere mensen in het weekend gaan stappen en ik niet.
    Waarom?
    Omdat ik geen zin heb om uit te gaan.
    Waarom (is dat een probleem)?
    Ik heb het gevoel dat dat wel hoort.
    Waarom?
    Omdat dat gewoon zo lijkt te zijn.

    En dan: Is dit voor mij relevant?
    Nee.

    Dus: ik probeer mezelf in een vorm te gieten waarvan ik denk dat ik erin hoor, terwijl dat nergens op slaat.

    Conclusie: de negatieve gedachte gaat niets veranderen en brengt mij niets en is dus nutteloos. Het dient mij niet dus laat ik het los.

    Like

  • Heksen in het Wild zegt:

   Zal ik doen! So far, heel positief. Meer energie, de plekken op mijn huid (psoriasis) worden aanzienlijk minden (iets wat ik in jaren van hormoonzalven, pillen, natuurlijke zalfjes en noem-het-maar-op nog nooit heb meegemaakt), 3 kg eraf, heel aantal cm eraf, zin om te wandelen en sporten en ga zo maar door! Ben nu iets over de helft van de 50 dagen 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s