De Wilde Heks

Zoals jullie misschien al is opgevallen schrijf ik best vaak blogs aan de hand van concepten of termen die vaak voorbij komen in de spirituele wereld. Ze houden me bezig. Zo ook het idee van de Wild Woman. De memes en quotes vliegen je om de oren. Ik zie dan altijd een vrouw voor me gekleed in bontjes en leer, met een speer en vieze voeten. Iets wat heel bevrijdend en heerlijk voelt, maar niet van deze aarde. Ze klinkt als een mythisch wezen, niet iets wat een vrouw hier op aarde werkelijk kan zijn. In ieder geval niet in de westerse wereld. Lijkt me tof hoor, een wild woman zijn. Of een warrior woman. Maar ik voel me toch ver van dat wanneer ik een stapel toetsen aan het nakijken ben of als ik weer eens de file inrij. Ligt het dan aan mijn idee van wat een wild woman eigenlijk is?5dde3b60bb2b2bdb2dcdb2f670763389

Ik vroeg me dus af hoe ik dat idee van een wild woman kon vertalen naar iets waar ik wat mee kan in deze moderne wereld. Volgens mij is het in essentie onvoorwaardelijk achter de keuzes staan die je maakt vanuit jouw pure verlangen. Zoals je zo mooi in het Engels kan zeggen: unapologetic zijn. Geen verontschuldigingen voor wie je bent en wat je doet, hoe het ook instrijkt tegen sociale normen. Kiezen voor wat natuurlijk en goed voelt, niet voor wat acceptabel is voor anderen. Dit vind ik op sommige vlakken heel gemakkelijk, op sommige heel lastig. Ik heb totaal geen moeite ermee dat mijn kledingstijl, haar, make-up, tatoeages en piercings als ‘anders’ worden gezien. Ik denk ook daarom dat ik over het algemeen positieve reacties hierop krijg. En die paar mensen die me wel raar aankijken doen me niets. Heeft misschien ook te maken met mijn huidziekte. Als je in een korte periode opeens een heftig huidprobleem ontwikkeld heb je twee opties; jezelf schamen en verbergen achter lange mouwen en broekspijpen of die korte broek aantrekken en een flinke dosis schijt hebben. Ik koos voor het laatste.
Aan de andere kant vind ik het soms wel moeilijk om te kiezen voor wat ik wil als dit niet is wat iemand anders wil. Ik vind het lastig om te zeggen dat ik geen zin heb in bepaalde sociale verplichtingen. Ik zou heel graag iemand zijn die puur naar dingen toegaat omdat ze erbij wil zijn, niet omdat ze het gevoel heeft dat ze moet. Maar dat durf ik vaak nog niet, vind ik eng. Dat is waarschijnlijk ook een proces. Tegen goede vriendinnen durf ik nu wel te zeggen dat ik soms geen zin heb om af te spreken in plaats van een excuus te bedenken.

Ik denk ook dat een wild woman maling heeft aan wat de omgeving verwacht van dingen als persoonlijke verzorging als dit niet past bij haar idealen. Ik heb mainstream deodorant, douchegel en shampoo vaarwel gezegd. Ik maak mijn eigen deodorant en douchegel (welke ik met mate gebruik) en gebruik zelfs helemaal geen shampoo meer*. Dat wordt soms wel raar gevonden en niet hygiënisch. Maar ik weet beter. Ik weet dat mijn producten geen vergif zijn en dat ze zelf veel hygiënischer zijn dan wat de winkel je kan verkopen. En alhoewel ik niet zo’n type ben die in elk gesprek wil laten vallen hoe fantastisch mijn zelfgemaakte producten zijn en hoeveel beter die zijn dan wat de ander gebruikt, verberg ik het ook niet. Unapologetic.

Unapologetic. Mooi woord. Misschien heb ik nu al mijn jaarwoord van 2017 gevonden. Ik ben wie ik ben, open en bloot. Als ik, met foto en al, openlijk kan verkondigen dat ik een heks ben op het internet, is er echt geen punt in andere aspecten van mij in kannen en kruiken steken. En dat is wild woman genoeg voor mij.

– Read it? Liked it? I would love to hear from you! – 

* Benieuwd naar hoe het is om geen shampoo meer te gebruiken en alleen met water je haar te wassen? Je kan mijn ervaringen volgen op mijn Instagram. (Bereid je voor op een overload aan selfies)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s