De Solitaire Heks

Zoals jullie misschien op Facebook hebben gelezen was ik afgelopen weekend naar Drenthe. Daar hadden we een afsluitend weekend van onze coven, wat vanaf dit weekend geen coven meer zou zijn.

Ik was heel bang voor dit moment, dat de coven zou gaan stoppen. Ik hoopte dat we door zouden gaan tot we allemaal bejaard waren met rollators en dat de zuster dan de kaarsen aan zou moeten steken, omdat we anders onze zuurstoftanks zouden laten ontploffen. Want zonder coven zou ik geen heks zijn, dat wist ik zeker.

Tegen traditie in was ik compleet groen toen we met de coven begonnen. Ik wist werkelijk niets af van hekserij, behalve dat ik het in mijn leven wilde. Daar heb ik de complete basis geleerd en nog veel meer. Het was een geweldige tijd met diepe verbinding, heel veel lol en talloze mooie momenten. Misschien is het wel heel natuurlijk dat een coven niet bij elkaar blijft voor jaren en jaren. Iedereen heeft eigen ideeën en visies op het hekszijn en spiritualiteit. Hoe meer je samen leert en groeit hoe meer uiteenlopend die ideeën kunnen worden. Daar is niets mis mee, dat is mooi.

IMG_0409

Toen ik in januari een weekend alleen weg was voelde ik me geroepen om mijn geloftes van mijn inwijding (die ik met mijn coven heb gedaan) nog een keer te doen, alleen, met wat aanpassingen. Toen had ik geen idee waarom, maar nu ik erop terug kijk wel. Want nu realiseer ik me dat toen het moment was waarop ik me besefte dat het hekszijn doordrongen is in mijn zijn en mijn leven.  Ik hoef helemaal niet bang te zijn om het alleen te moeten doen. Ik ben een heks. Of ik dit nu maandelijks kan delen met anderen, naar open vieringen ga of dit gewoon alleen thuis beoefen, dat maakt niet uit.

Dus voor nu ben ik even een solitaire heks, maar dankzij Facebook toch niet helemaal. En hopelijk, over een tijdje, kan ik zelf een groepje vrouwen (en mannen?) bijeen brengen. Dan valt er weer van alles te delen, leren en ontdekken. Totdat we allemaal weer onze eigen kant op gaan, en dat is dan oké.

– Read it? Liked it? I would love to hear from you! – 

Advertenties

4 gedachtes over “De Solitaire Heks

 1. Charlotte van Gulik zegt:

  Heks in hart en nieren. Body and sool. Mooi geschreven.
  Ben benieuwd naar je komende blogs. Het gevoel van hekszijn en er iets mee willen is ook bekend bij mij. Ik weet het echter lastig te combineren in het dagelijks leven. Ben dus benieuwd naar jouw verhalen
  Hoe jou dit wel lukt. Kijk uit naar de volgende blogs.
  Dus ik zeg go go girl. Je bent volgens mij super goed op weg.

  Like

  • Heksen in het Wild zegt:

   Dat is precies wat ik ook altijd lastig vond, het combineren. Maar het is iets wat je bent hè? Niet wat je doet…
   Ik voelde me altijd schuldig als ik niet iets met een sabbat deed of met de volle maan, niet meer. Ik mag er best één overslaan 😉
   Bedankt voor je lieve woorden!

   Like

 2. Pingback: De verdwaalde heks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s