De ‘Fuck it’ Heks

Schijt hebben aan wat mensen denken, volledig jezelf zijn, geen fuck geven… Je leest en hoort het tegenwoordig ontzettend veel. In mooie gesprekken met fijne mensen kwam het de afgelopen dagen veel op. Waardoor ik me af ging vragen wat het nu eigenlijk precies inhoudt.

Is maling hebben aan wat andere mensen denken altijd een goed iets, of kan het soms ook een excuus worden? Mag je een onvriendelijk, onhebbelijk en naar persoon zijn, omdat dat nu eenmaal is wie je bent? Zou volledig jezelf zijn inhouden dat je dan geen persoonlijke groei meer door mag maken?

Je niet druk maken om, of aanpassen naar, het idee van hoe jouw leven eruit zou moeten zien, dat is denk ik waar het om gaat. Je niet aantrekken van wat zowel jij, als anderen, vinden dat een interessant of waardige manier van leven is. In sommige milieus is veel geld verdienen belangrijk, terwijl je in de andere je je bijna moet schamen voor het bezitten van luxe artikelen. Sommige vinden elke zaterdag stappen de norm en anderen vinden dat je niet volledig leeft als je niet de hele wereld afreist. En dat vertellen we elkaar ook maar al te graag. De eindeloze plaatjes op Facebook die mij vertellen dat als ik niet reis, dat ik dan maar één hoofdstuk van het boek des levens lees, of dat reizen het enige is wat ik kan kopen wat mij rijker maakt (vertel dat aan mijn uitpuilende boekenkast, die is het daar niet mee eens). Degene die niet snappen dat ik geen verdere ambities heb dan lesgeven op de middelbare school (en dan nooit fulltime please!), of zij die het hebberig vinden dat ik het fijn vind om een klein extraatje over te houden aan de workshops die ik geef of de readings die ik doe. En zo zijn er eindeloze ideaalbeelden van hoe ons leven zou moeten zijn en hoe het er niet aan voldoet. En dat is waar we schijt mogen hebben.

Onbeschoft zijn en het plaatsen in de categorie ‘ik ben wie ik ben, ik heb maling aan wat andere mensen van me denken’ is jezelf verschuilen achter iets. Mensen zinloos kwetsen, want ‘ik ben wie ik ben’ is niet de moeite nemen empathie te voelen. Maar besluiten dat je jouw leven wil leiden naar jouw ideaalbeeld, hoe ver dit dan ook afstaat van de norm, en dit met de beste intenties doen, dat is iets wat wel mooi past in bovengenoemde categories.

Dus ik ben dolgelukkig met het feit dat ik straks weer twee weken op de camping in Frankrijk ben en daar soms te lui ben voor de wandeling van de ligstoel naar het zwembad, geniet ik mateloos van series kijken op mijn grote tv in plaats van dansen in de club en doe ik de Rites en reading absoluut om mensen te helpen en heling te verspreiden, maar vind ik ook dat ik daar wat mee mag verdienen.

En is iemand het niet eens met hoe jij je leven leidt, is dat helemaal prima. Het kan dan vaak heel interessant zijn om daar een respectvol gesprek over te hebben. Word je erop veroordeeld? Dan wil ik je graag de favoriete quote van mijn vriend meegeven:

‘Look upon the field
on which I grow my fucks
and notice that it is barren.’  

😉

– Read it? Liked it? I would love to hear from you! – 

Advertenties

6 gedachtes over “De ‘Fuck it’ Heks

 1. loenaaraya zegt:

  Weet je waar ik mij soms aan kan storen? De volgende opmerking: ‘Ja ik ben zo, dus wen er maar aan’. Geloof me, ook mensen mogen zich soms aanpassen, en er is geen enkel excuus om grof te zijn.

  En dat reizen? Sommige reisjes zijn leuk, maar de grote stranden bekijk ik wel vanuit mijn stoel tijdens een prachtige documentaire. Daar denken onze boekenkasten toch vrijwel hetzelfde over 😉

  Verder vind ik het heel normaal dat je extra verdient op rites en healingen. Uiteindelijk steek je meer tijd in een rite dan enkel het geven, er zit voorbereiding in maar ook jouw eerste rite. Puur zakelijk gezien is het normaal dat je er op verdient, en ik ben van mening dat dat ook oke is 🙂

  Like

 2. Nathalie zegt:

  Mooie blog. Voor mij ligt de ‘fuck it’ gedachte toch een beetje anders: ik heb zo lang in het keurslijf van anderen en mezelf (denken dat je iets moet van andere mensen) geleefd dat dit wel mijn nieuwe motto is. Het werkt heel bevrijdend en ik durf nu eindelijk mijn echte zelf te zijn en ik schaam me niet meer voor quirks of overenthousiasme.

  Ik denk ook dat het er maar net aan waar je vandaan komt en wat je zelf wilt. Ik ben het wel met je eens dat ‘fuck it’ ook met respect en empathie hoort: ook ‘Nee’ kan je liefdevol zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s