De Gevoede Heks

Eerder deelde ik met jullie (in de Bloeiende Heks) dat mijn woord voor dit jaar Nourish is en hoe niet goed ik daarmee bezig was. Natuurlijk is dat wel wat ik wilde. Mezelf voeden, dingen ondernemen die op een positieve manier zouden bijdragen aan mijn  leven, fysiek en emotioneel beter voor mezelf zorgen.

Ik bedacht me dat ik dit stap voor stap zou moeten doen, omdat het anders veel te alomvattend zou zijn. Omdat ik een auto immuunziekte heb is mijn energie beperkt en dus kostbaar. Toch lukte het me steeds weer om ieder vrij moment vol te plannen, waardoor ik vaak in zombie mode rondliep. Dus ik begon met de afspraak dat ik maximaal op één weekenddag iets mocht plannen en dat dan om het weekend. Ik heb me behoorlijk aan deze afspraak weten te houden, waardoor ik meer energie kreeg in het dagelijks leven. Grappig, hoe ik dus mezelf kon voeden door mezelf iets ‘af te nemen’.

Deze extra energie stak ik in rustiger boodschappen doen, wat meer tijd nemen om te koken, waardoor ik gezonder kan eten. Ook dit ging stapsgewijs. Meer biologische producten, meer groenten, steeds minder dingen uit een pakje (want dat is lekker makkelijk). Een paar dagen terug leek het echter alsof er een knop om ging. Ik wilde nog gezonder en ik wilde het nu! Cue, een vrieslade vol met zelfgebakken botervrije, suikervrije, boekweit- en amandelmelk muffins. Als ik dit hardop uitspreek mag ik mezelf echt aanzienlijk minder. Maar, wel een heel fijn, snel en makkelijk ontbijt! Gaat goed samen met mijn smoothie met tarwegras. Please don’t hate me. Zelf hummus maken, soep van enkel verse ingrediënten, het is eigenlijk allemaal helemaal niet het gedoe wat ik ervan verwachtte.

Ik was dus al goed bezig met Nourish als het aankwam op mijn energie bewaken en het voedsel wat ik inneem. Waar ik tenslotte nog mee bezig ben is ongezonde dingen waar mijn lichaam mee in aanraking komt. Ik ben al zo’n twee maanden geleden gestopt met de pil en las steeds meer over de slechte stoffen die in tampons en maandverband zitten. Maar overstappen naar een duurzamer alternatief vond ik toch nog een beetje eng. Tot ik een maand geleden maandverband kocht, het uit de verpakking haalde en er een geurtje aan bleek te zitten. Een geurtje zeg ik je! Geen vermelding op de verpakking, maar wel maandverband dat naar bloemetjes ruikt. Toen was voor mij de maat vol! Leuk hoor, dat er blijkbaar mensen zijn die denken dat het allemaal wat lekkerder mag ruiken, maar ik heb geen behoefte aan chemische troep down under. Ik ben nu de trotse bezitter van een menstruatiecup en wasbaar maandverband. Word ik blij van de gedachte dat ik dat straks mag gaan wassen? Nee. Maar het is zoveel duurzamer, goedkoper en fijner voor je lichaam. Het is een prijs die ik ervoor over heb.

Ik ervaar nu hoe belangrijk het woord Nourish voor mij is. Ik voel me zoveel fijner in mijn lichaam, nu al! Ik voel me kalmer, gelukkiger en sterker. Jezelf voeden is goed voor jezelf zorgen. Dit kan pas als je inziet dat je het waard bent en wanneer je stopt met jezelf en jouw leven met dat van anderen te vergelijken, maar leert wat goed voor jou is. Ik kan pas echt de regelmatige rust nemen die ik nodig heb als ik uitspreek dat ik dat nodig heb, ongeacht of mensen dit dan zullen snappen of niet. Ik dacht dat ik dit al in de gaten had, maar dat blijft een ongoing process. Het is een fijne ontdekkingsreis die ons steeds iets nieuws brengt en leert. Ik ben heel benieuwd wat dit woord me nog meer gaat brengen dit jaar.

Volgende stap: wasbare wattenschijfjes. Dat wordt er één speciaal voor Moeder Aarde. Yay, duurzaamheid! En regelmatige meditatie. Yay, spirituele voeding! 😉

(Vraagje aan jullie: Zouden jullie het leuk vinden als ik hier ook wat gezonde recepten zou delen? Bijvoorbeeld smoothies, hoe je dingen maakt die je nu vaak kant-en-klaar koopt en ook dingen zoals hoe zelf deodorant te maken zoals ik op Facebook deelde? Of vind je dat er daar al wel genoeg blogs van zijn?) 

– Read it? Liked it? I would love to hear from you! – 

 

Advertenties

18 gedachtes over “De Gevoede Heks

 1. Elise zegt:

  Leuk, gezonde recepten! Vooral simpel en gezond. Eigenlijk ook de basis van spiritualiteit als je het mij vraagt trouwens :p Ik hou er niet van dat ik van alles in huis moet halen voor 1 smoothie. Ik kook graag, maar niet ‘sochtends. Enneh, die muffins?! Receptje please !

  Like

 2. loenaaraya zegt:

  En paar jaar geleden ben ik ook overgeschakeld naar wasbaar maanverband en het is een van de beste keuzes die je kan maken denk ik nog steeds 🙂 en laat die recepten maar komen!

  Like

 3. schrijfmar zegt:

  Wat ben jij goed bezig! Respect! Voor mij allemaal een stap te ver, dit soort dingen…maar wel heel cool om te lezen. Stap te ver voor mij, dus met recepten zal ik niks doen…maar post vooral wat je hart je ingeeft. Niet elke lezen hoeft alles leuk te vinden toch? Liefs

  Like

 4. undernymanen zegt:

  klinkt goed die muffins! En ja wie wil er dan ook niet met een muffin ontbijten! Lekkere (bewuste/gezonde) recepten kunnen niet vaak genoeg gedeeld worden, dus wij zouden zeggen keep ´em coming ;D

  Like

 5. Pingback: De Geliefde Heks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s