De Zusterheks

Het thema van deze Internationale Vrouwendag is Sisterhood.
 
Je komt het vaak tegen de laatste tijd, het woord Sisterhood. Ondanks al mijn feministische, yay-women-are-awesome, overtuigingen, merkte ik dat ik eigenlijk lang niet altijd zo gek was op het woord. Ik krijg er soms een beetje kriebel van, vrouwen die elkaar amper kennen maar wel elkaar ‘sister’ noemen.
En eigenlijk is dat raar, want ik voel ook hoe sterk we kunnen zijn samen. Hoe mooi het zou zijn als we elkaar zouden dragen, wat een krachtig iets dit zou zijn.
We vertrouwen steeds meer op onze intuïtie en termen als ‘het voelt (niet) goed’ vliegen je om de oren. En dit is heel mooi, onze harten zijn betere bestuurders dan onze hersenen in mijn ogen. Maar soms voelen we weerstand naar iets wat we juist moeten leren, moeten toelaten. Zo is het ook voor mij met het woord, en begrip, Sisterhood
women-holding-hands-statue
Want als ik denk aan het idee van vrouwen die samenkomen, dan wel fysiek of emotioneel, en elkaar steunen en vertrouwen in elkaar, dan krijg ik kippenvel. Dat klinkt zo schitterend, zo alle moeite waard. Dit is wat ik neer wil zetten met de Rite of the Womb, gezamenlijk helen en groeien. Het is eigenlijk wat ik ben in mijn kern. Dus moest ik op zoek naar waarom dan die weerstand tegen Sisterhood. Eigenlijk werd dat al snel duidelijk. Je zusters moet je kunnen vertrouwen, die zijn er voor je en jij voor hen, onvoorwaardelijk. En mensen vertrouwen die ik niet ken, dat vind ik verdomd lastig. Maar wel een mooi iets om te leren. Niet alle voorzichtigheid overboord gooien en vreemden vertrouwen zoals ik iemand die ik liefheb zou, maar wel vertrouwen dat in onze essentie we allemaal samen willen werken en samen willen groeien. Benaderen vanuit vertrouwen, niet uit wantrouwen. Erin geloven dat er iemand is om je om te vangen wanneer je valt, onvoorwaardelijk. Omdat dat is wat wij doen, wie wij zijn.
Dus als jij valt ben ik er, onvoorwaardelijk. Deal, sister? 
– Read it? Liked it? I would love to hear from you! – 
Advertenties

4 gedachtes over “De Zusterheks

  1. kaardawn zegt:

    Sisterhood heb ik zo geen problemen mee, omdat het een benaming lijkt. Ik zit echter wel op een facebookgroep waar mensen vaak naar elkaar schrijven: “Bedankt zusje” en daar heb ik het wel moeilijk mee. Hoogstwaarschijnlijk om diezelfde reden als jij. Bedankt voor dit stukje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s