De Bloeiende Heks

Begin dit jaar koos ik, naar aanleiding van Susannah Conway’s Find Your Wordhet woord Nourish voor dit jaar. Ik voelde dat het tijd was om mezelf echt bewust te gaan voeden; emotioneel, fysiek en spiritueel.

seeds-germinating

Uiteraard, zoals met elke intentie die je zet, werd ik uitgedaagd. Constante verleidingen tot ongezond eten, werkelijk bergen aan interessante dingen waar ik bij wilde zijn, een e-mail van een docent die ervoor zorgde dat ik direct mijn opleiding wilde opgeven, enzovoorts. Ik wist dat het aan mij was om hier doorheen te slaan en niet toe te geven aan de neiging om voor de easy way out te kiezen. Dit deed ik natuurlijk niet. Ik verzette me helemaal niet tegen mijn behoefte aan chocolade, keek uren aan één series op Netflix en was zo onproductief als maar mogelijk.

Maar al vrij snel begon het aan me te knagen. Dat woord Nourish bleef maar in mijn hoofd rondzweven. Want dat wilde ik toch? En toen ik me eenmaal besefte dat dit inderdaad is wat ik wil en de eerste stappen hiernaar ondernam, werd het allemaal opeens een stuk makkelijker. Ik stak wat uren in werk voor mijn opleiding, extreem moeizaam eerst, maar werd steeds makkelijker. Ik kocht gezond eten, vooral meer biologische producten. Koos van alle workshops en cursussen die me aanspraken er twee.

En toen ik eenmaal zelf die stappen ondernam, zelf aan de slag ging met mijn intentie, voelde ik hoe dit opgepikt werd. Ik voelde hoe ik, samen met mijn intentie, gedragen werd door het universum. En nu is het allemaal niet zo moeilijk meer, want ik doe het niet alleen.

Nu is het ideale moment om aan je intentie te gaan werken, de lente. Dit is de tijd om nieuwe ideeën op te laten bloeien. Dit kost werk, je moet water geven, zorgen dat het voldoende zonlicht krijgt en het je aandacht geven. Maar dan straks in de zomer heb je een tuin vol mooie bloemen en was het het helemaal waard.

Wat ga jij op laten bloeien deze lente?

ea1a65279d0a333735a818cd4eea1165

 

– Read it? Liked it? I would love to hear from you! – 

Advertenties

3 gedachtes over “De Bloeiende Heks

  1. kaardawn zegt:

    Vorig jaar was mijn jaarwoord ‘Bewust’, en dat is effectief een jaar van bewustwording en bewustzijn geweest. Dit jaar ga ik voor Abundant, en dat mag je heel ruim nemen. Ik dacht wel toen ik je stuk las: soms is uren aan één stuk Netflix-series kijken, ook zorg dragen voor jezelf – wanneer dat net hetgeen is dat je op dat moment nodig hebt.

    Like

  2. Pingback: De Gevoede Heks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s