de Rite of the Womb

Ik wil het graag met jullie hebben over de Rite of the Womb. Ik heb al eens verteld over hoe ik deze doorgaf, maar ik wil nu over mijn eigen ervaring vertellen.

Het is voor mij alweer bijna een jaar geleden dat ik deze rite ontving. Ik had net mijn inwijding gehad en voelde dat ik IETS wilde. Een workshop, een cursus, iets. Ik dacht daaraan terwijl ik naar Facebook ging en bam, daar stond ‘ie dan. Ik zou graag zeggen dat ik me direct heb opgegeven, maar dit was natuurlijk niet het geval. Ik werd er een beetje zenuwachtig van. Ik vroeg me af wat zo’n Rite dan in zou houden en of ik misschien rare, ongemakkelijke dingen zou moeten doen. Ik bedoel, je baarmoeder zit toch op een vrij intieme plek in je lichaam, right? Dus nam ik contact op met degene die de Rite doorgaf. Wat gaan we doen dan? Houd je gewoon je kleding aan? Ik kreeg niet per se heel duidelijke antwoorden, zoals dat vaak gaat in spiriwiriland, maar gaf me toch op. Ik bedacht dat ik altijd nog gewoon niet mee kon doen of weg kon gaan als het te raar werd.

image

Er gebeurde niets raars, ik mocht mijn kleding aanhouden. Het meest bijzondere wat ik moest doen was een schaaltje water tegen mijn Yoni houden tijdens de meditatie. Ik moest even mijn ogen openen om te kijken wat in vredesnaam mijn Yoni was, jij raadt het nu vast al. En ja, hups de rokken omhoog en de schaaltjes water eronder.  Niets mis mee, doe je ding. Ik hield mijn schaaltje gewoon voor mijn baarmoeder, via daar kan energie ook prima in het water vloeien.

Toen het dan tijd was om de Rite te ontvangen waren dat precies de woorden die worden aangegeven op de website. Vier zinnetjes. Ik dacht nog: ‘Is dit het dan? Vier zinnetjes? Wat een anti-climax.’. Maar het was zoveel meer dan die vier zinnetjes. Uiteraard zat er een heel ritueel omheen gebouwd, maar die vier zinnen, de essentie van de Rite, maakte zoveel bij me los. Ik voelde het al beginnen, direct erna. Een bepaalde nieuwe stroming, als een blokkade die werd opgeheven. Ik voelde me zo in touch met mijn vrouwelijkheid, mijn creativiteit en mijn levenskracht. En dat is wat het met je doet. De rite helpt die blokkade langzaamaan af te breken die wijzelf, de maatschappij en de geschiedenis op onze baarmoeder heeft gelegd. De weken erna voelde ik een ontzettende flow in mijn creativiteit. Zoals altijd bij een integratieproces is dat de eerste dagen tot weken extra heftig. Ik was aan het schilderen, knutselen, naaien, schrijven, noem het maar op. Uiteraard is dat nu rustiger. Maar ik voel ‘m nog steeds. Die innerlijke vrouwelijke oerkracht. Het borrelt en stroomt diep in mijn boek, in mijn baarmoeder waar gecreëerd wordt.

En iedere keer weer als ik de Rite doe voel ik het extra sterk. Hoe belangrijk dit is, hoe alle vrouwen dit zouden moeten ontvangen. De pure schoonheid van het ritueel. Dat voel ik ook als ik zie hoe iemand aan wie ik de Rite heb doorgegeven dat zelf ook doet. Zo iemand zou ik als concurrent moeten beschouwen, we doen dit in dezelfde omgeving. Maar zo kan ik dit niet zien. Deze Rite moet verspreid worden, aan zoveel mogelijk vrouwen. Want iedere vrouw is dit waard.

Dus jij daar, lieve mooie vrouw, doe dit jezelf alsjeblieft cadeau, het is zoveel waard. En heb je vragen? Laat het maar weten hoor, ik beantwoord ze gewoon, zonder erom heen te draaien, of je de Rite nu bij mij doet of niet.

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 –

Nu dan toch serieuze interesse in die Rite? Zie hier het facebookevenement voor de Rite die ik met een lieve vriendin organiseer. We zijn natuurlijk niet de enige, dus je kan altijd ook op internet/Facebook kijken. Ik raad je wel even prijzen te vergelijken, sommige vragen erg veel geld voor de Rite, naar mijn idee. Link! –>https://www.facebook.com/events/175464859472588/

(geen Facebook? Opgeven/meer info kan ook altijd via hekseninhetwild@gmail.com)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s