De Teruggetrokken Heks

Alweer ruim een week geleden trok ik mezelf voor een weekend terug. Alleen, in een huisje. Ik voelde al een langere tijd een sterk verlangen om dit te gaan doen, om meerdere redenen.

Ik ben altijd al graag alleen geweest. Ik geniet van sociale contacten en samenkomen met vrienden, maar ik heb ook gewoon echt tijd nodig waarin ik helemaal alleen kan zijn. Waar dit samenwonen in het begin een uitdaging voor mij maakte, merkte ik dat ik steeds meer comfortabel werd met het samenzijn. Zo comfortabel, dat ik me eenzaam en zielig voelde als vriendlief niet thuis was. Toen ik me dat bewust werd, besefte ik me dat ik hier heel snel iets aan moest gaan doen. Ik denk namelijk dat alleen kunnen zijn, zonder eenzaam te zijn, een heel belangrijke eigenschap is. Als je weet dat je alleen kan zijn, weet je ook dat je de mensen om je heen gekozen hebt omdat je hun persoonlijkheden oprecht waardeert. Ook weet je dat je het wel red, als een partner of goede vriend(in) besluit met jou te breken, omdat je niet hulpeloos bent alleen.

Daarnaast wilde ik ervaren hoe het zou zijn om een weekend lang volledig mijn eigen ritme te volgen. Weg van het alledaagse, van de was die gedaan moet worden en vrienden in de buurt. Ik wilde gewoon een paar dagen lang precies dat doen wat goed voelde. Of dat zou betekenen dat ik drie dagen in het bos was of binnen met een boek, zou ik dan wel ervaren.

Ik begon vrijdagavond met een wasritueel, waarin ik het oude achter me liet en me klaar maakte voor een nieuwe fase. Ik waste mezelf met water, roodgekleurd door de hibiscusthee, en vroeg de Godin om ondersteuning. Verkwikt en als nieuw stapte ik de badkamer uit.

SAMSUNG CSC

 

De dagen daarna zouden me laten zien wat die nieuwe fase dan precies in zou moeten houden. Doordat ik volledig kon doen wat ik wilde, zonder met iets of iemand rekening te houden, werd het een stuk makkelijker om te zien en voelen wat die nieuwe fase dan zou zijn. Dat samen met Find Your Word van Susannah Conway (waarbij je in plaats van een goed voornemen een woord kiest voor het nieuwe jaar) en het boek Big Magic (tip!) van Elizabeth Gilbert zorgde ervoor dat ik zo intens kon voelen dat als ik mijn impulsen volg en mee dein op mijn ritme, dat ik veel meer energie en blijdschap ervaar.

SAMSUNG CSC

Pure vrijheid op de Holterberg

Zondagavond eindigde ik mijn weekend met mijn geloftes van mijn inwijding nogmaals te doen, omdat ik me nu echt klaar voelde om die verbinding aan te gaan. Die inwijding, tot priesteres, is al bijna een jaar geleden. Maar vorig weekend, op die zondagavond, begon ik dat voor het eerst pas voorzichtig te geloven en voelen.

En toen ik weer thuis was deed ik wat ik altijd doe op een keerpunt in mijn leven. Ik deed iets drastisch met mijn haar. Dus bye bye lang lokken en hello bobline!

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 –

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s