De Toverende Heks

Een tijdje terug vroeg ik op de Heksen in het Wild Facebookpagina wie er in magie gelooft en wat magie dan voor hen is.  Voor mij een vraag die ik mezelf vrij regelmatig stel en altijd lastig blijft om te beantwoorden. Gaan we alsnog wel proberen natuurlijk ;-).

Voor mij is magie onlosmakelijk verbonden met het leven. Het is niet iets ongrijpbaars, iets waar alleen sommige in bedreven zijn. Ik denk dat magie overal te vinden is. In de meest simpele termen denk ik dat magie een uitwisseling van energie en de manifestatie van gedachten is.

Ik geloof dat alles energie heeft of is. Zo flowt er door ons energie, maar ook door bomen, stenen en dieren. Door onze energie in contact te laten komen met die van bijvoorbeeld een steen kan er uitwisseling plaats vinden. Ik geloof dat dat de manier is waarop edelstenen ons kunnen helpen helen. De bergkristal onder mijn kunnen verlicht mijn hoofdpijn omdat ik onze energie laat samenkomen en ermee uitwissel. Ook kan je contact maken met de energie van een dier. Daarvoor hoeft het dier niet fysiek aanwezig te zijn, denk bijvoorbeeld aan krachtdieren. Door me af te stemmen op de energie van de wolf ervaar ik een gevoel van kracht en hoe ik ook voor loyaliteit aan mezelf mag kiezen en even alleen mag zijn voor ik terugkeer naar de pack. Van de schildpad leer ik me terug te trekken en dat geduld een schone zaak is.

foto blog 1

Ook emoties en gedachten zijn energie. Daarom kan een ruimte zo geladen voelen wanneer daar bijvoorbeeld veel verdriet is of net een heftige ruzie heeft plaatsgevonden. Die spanning kan je dan in het bijzonder voelen, omdat we veel energie van onszelf in woede en verdriet stoppen. We geven het ons alles. Die voelbare spanning in de lucht is een manifestatie van gedachten. We kunnen dit echter ook zelf sturen. Door ons bewust te richten op een gedachte of wens en daar gericht onze energie in laten stromen maken we het tastbaar. Zo kan je zelf zorgen voor meer liefde of positiviteit in je leven of zelfs materiële dingen manifesteren zoals een nieuwe woning of meer financiële overvloed. Geloof ik dat ik met pure wilskracht een huis kan laten oprijzen uit de aarde? Nee. Maar wel dat door bewust en met aandacht die woning voor jezelf te manifesteren het universum je de goede kant op zal leiden en je die plek zal vinden.

Magie maken we dus zelf en is tegelijk overal om ons heen. En nee, het is niet alleen voor de lucky few, maar voor iedereen.

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 – 

 

Advertenties

12 gedachtes over “De Toverende Heks

 1. Kayleih zegt:

  ♡♡♡ Leuk dat jij ook vindt dat alles uit energie bestaat en er uitwisseling plaatsvindt. Ik herken mij enorm in dit stukje, qua gedachten zitten wij enorm op één lijn haha 😊

  Like

 2. Nathalie zegt:

  Mooi artikel. Ik denk dat ik het wel met je eens bent over de energieën. Ik heb ooit met filosofie geleerd dat er een wiskundige was (ergens ver voor Christus) die zei dat alles van dezelfde oerstof gemaakt was maar dat alleen de samenstelling/hoeveelheid van de oerstof varieerde en dat daarom een steen anders was dan water. Dit past daar mooi bij.

  Like

 3. Nathalie zegt:

  Mooi artikel. Zelf heb ik ooit bij filisofie geleerd dat er een wiskundige was (ver voor Christus) die een theorie had geformuleerd waarin stond dat alles van dezelfde oerstof was gemaakt maar dat alleen de samenstelling/hoeveelheid oerstof bepaalde dat een steen anders is dan water. Dit past daar mooi bij.

  Like

 4. Elise zegt:

  Mooi! ♡ Ik denk wel dat er een verschil is tussen magie en het praktiseren ervan op een bewuste manier. En eigenlijk ook wel in de mate hoeveel magie iemand in zich draagt. Hoe meer Eigenheid, hoe meer magie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s