De Dromende Heks

Alhoewel Yule come and gone is, is er nog de yuletijd. Eigenlijk beslaat yule een periode van twaalf nachten, beginnend met de zonnewende op 21 december. Deze twaalf bijzonder magische nachten worden opgedeeld in vier maal drie nachten, zoals de vier seizoenen ieder drie maanden hebben. Elke set van drie nachten is dus ook gewijd aan de verschillende seizoenen en het aspect van de God en Godin wat daarbij hoort.

image

Tijdens de eerste drie nachten van de yuletijd eren we het verhaal van de jonge godin die in het huwelijk treed met de jonge God. Dit is een goed moment om te kijken naar het komende jaar en te kijken welke weg je in wil slaan. Met de tweede set van drie nachten staan in het teken van zomerse vruchtbaarheid. Nu kijk je naar welke vruchten jij wil plukken in het komende jaar. Wat wil jij ontvangen in het komende jaar. De volgende drie nachten staan in het teken van de God op zijn hoogtepunt. Tijdens deze drie dagen kijk je naar wat jij nodig hebt om jouw intenties van de eerste drie nachten en dat wat jij wil ontvangen van de tweede drie nachten samen kan brengen. Oftewel; hoe maak je van jouw plan voor volgend jaar iets winstgevend? De laatste drie nachten eren de Godin als wijze oude vrouw. Tijdens deze periode bepaal jij waar jouw intenties, dat wat jij wil doen komend jaar, uiteindelijk naartoe moeten leiden. Denk hierbij niet aan winst, zoals bij de vorige fase, maar aan wat het jou zal leren, wat jij ermee ontwikkelt en wat je hiermee achterlaat als erfenis voor zij die na je komen.

De yuletijd wordt afgesloten met de dertiende yuledag, 1 januari. Deze dag was een feestdag en mag als jij meedoet met de yuledag ook een dag van ontlading zijn. Je hebt je intenties gezet, je weet wat je wil bereiken en hoe je daar gaat komen. Nu mag je je plannen loslaten en aan het universum overdragen, die zal je helpen met het verdere proces.

Weet je het allemaal nog niet zo goed of klinkt dit nog te groots? Tijdens de twaalf yulenachten zijn onze dromen vaak extra helder en zitten ze vol boodschappen. Een goede oefening voor deze tijd is om elke ochtend direct je droom op te schrijven, daar kan je veel van leren.

– Read it? Liked it? How ‘bout a response right below? 😉 –

 

Advertenties

5 gedachtes over “De Dromende Heks

 1. Jolien zegt:

  Dat de winter (de donkerste dagen) voor meer introspectie zorgen (zoals ook in de natuur het naar binnen keren te zien is) wist ik al. Dat we dan vaak ons diepste verlangens ontmoeten en na Yule, wanneer we weer naar een periode van licht gaan, deze verlangens ook naar buiten brengen (in het licht houden) vond ik een logisch en mooi vervolg. Wat je schrijft over de 12 nachten wist ik niet! Heel boeiend! (Heel toevallig zijn mijn dromen sinds, ik denk vorige week, erg heftig en bevatten ze inderdaad verborgen boodschappen. Eigenlijk niets wat ik echt nog niet wist maar wel dingen die ik niet durfde onder ogen te komen) Interessant!

  Like

  • Heks in het Wild zegt:

   Wat goed dat je wel de boodschappen uit je dromen verstaat! En vaak is dat ook zo hè, we wéten het wel, maar willen het stiekem niet toegeven 😉
   Ik moet zeggen dat ik van mijn dromen nog niets begrijp, haha. Maar dat komt vast nog wel 😉

   Like

   • Jolien zegt:

    Nou ik heb wat dat betreft ook gewoon geluk dat mijn dromen nu zo duidelijk zijn en ik toevallig alle details onthoud😊Maar wat ik dan wel bijzonder vind is dat dan juist deze periode zo is (ben wel benieuwd hoe dat verder verloopt) Ben wel onder de indruk van de manier waarop je bewustzijn die ‘boodschappen verpakt’ soms echt op bizarre wijze en blijk ik soms over kennis te beschikken waarvan ik echt geen notie had😂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s