De Kaartlezende Heks

Afgelopen zondag stond ik met een kraam op de Middeleeuwse kerstmarkt Dragonheart in Enschede. Ik verkocht daar met een vriendin zelfgemaakte sieraden en woondecoratie en deed readings met de engelentarot, mijn favoriete kaarten of all time. 

imageIk heb readings gedaan voor mensen met verschillende leeftijden, van tiener tot gepensioneerde, voor mannen, vrouwen, mensen die geloven in de tarot en sceptische mensen. Alhoewel iedereens verhaal anders is en de readings uiteenlopen merkte ik, net als vorig jaar op diezelfde markt, dat er altijd een algemeen verhaal te vinden is. Vorig jaar vertelde ik veel mensen dat ze profijt zouden hebben van creatieve uitingen. Ik raadde ze aan te gaan schilderen, tekenen, muziek maken of iets anders waarin ze zich konden uitten en kreeg keer op keer te horen ‘Dat wil ik wel heel graag, maar ik heb geen talent.‘. Mijn advies was dan steeds het alsnog te gaan doen, omdat het gaat om het proces en niet het eindresultaat. Bleek bij nader inzien dat dit eigenlijk op mij van toepassing was. Dus ben ik zelf het afgelopen jaar meer gaan schrijven, schilderen en tekenen en heb ik het idee dat ik niet getalenteerd genoeg ben steeds weer proberen los te laten.

Dit jaar was ik me er al van bewust dat ik zelf ook iets kon leren. Dit jaar was de algemene boodschap dat we meer loyaal aan onszelf moeten zijn. Herhaaldelijk heb ik mensen verteld dat wat zij voor zichzelf willen belangrijk is, dat je jezelf op de eerste plek mag zetten, dat voor jezelf zorgen ook voor je dierbaren zorgen is en dat we allemaal minder streng mogen zijn voor onszelf. Om dit concreet te maken vertelde ik: ‘Stel dat niet JIJ datgene deed waarom je nu teleurgesteld bent op jezelf, of boos, maar je beste vriend(in). Zou je dan hetzelfde reageren als je op jezelf reageert? Je verteld jezelf dat je gefaald hebt, dom of stom bent geweest en dat het allemaal jouw schuld is. Zou je dat ook tegen die vriend(in) zeggen?’. Daarop was het antwoord, iedere keer weer, nee. Nee, zo zouden we niet tegen onze vrienden praten. Waarom doen we dat dan wel keer op keer tegen onszelf?

Dus laten we allemaal onze eigen beste vriend worden. Onszelf toespreken, advies geven, troosten en liefhebben zoals we dat bij onze dierbaarste vrienden doen. En kies voor jezelf. Doe wat je doet omdat je het WIL, niet omdat je denkt dat het MOET. Dus jij daar, die people pleaser, tijd om jezelf te pleasen!

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 – 

Advertenties

3 gedachtes over “De Kaartlezende Heks

 1. xsurionx zegt:

  Oh volgens mij heb ik je dan wel gezien, stond/zat je naast Lunadea? Ik wilde nog eens terug komen maar mijn zoontje trok het niet meer dus zijn we toen de drumcirkel startte maar gegaan.
  Leuk artikel en heel erg herkenbaar!

  Liked by 1 persoon

 2. kaardawn zegt:

  Wat mooi, deze neem ik nog even mee: Daarop was het antwoord, iedere keer weer, nee. Nee, zo zouden we niet tegen onze vrienden praten. Waarom doen we dat dan wel keer op keer tegen onszelf
  Het gaat breder dan bij falen. Gewoon soms alledaagse dingen. Zo spreken we niet tegen ander, dus waarom wel tegen jezelf?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s