de Starstruck Heks

 

Soms hoor je een liedje wat je raakt en je na doet denken over de manier waarop de wereld werkt of hoe jij haar ziet. Vandaag in de auto luisterde ik voor het eerst naar de nieuwe CD van Mika en hoorde ik het nummer Good Guys. En zo kan een stukje uit een nummer van een Britse popzanger opeens meer effect op me hebben dan alle mantra’s in mijn playlist bij elkaar.

If we are all the gutter
It doesn’t change who we are
‘Cause some of us in the gutter
Are looking up at the stars

En terwijl ik in de file langzaam richting mijn werk kroop vroeg ik me af of dat is hoe de wereldleiders ons zien. Één traag bewegende massa, die voor dag en dauw achter elkaar aansluiten in de rij om naar hun simpele baantjes te gaan voor een fractie van hun salaris. Die domme mensen, die iedere keer weer voor ze stemmen, ondanks dat ze ons voorliegen. En misschien is dat wat aan de top staan met je doet. Misschien moet je beloftes maken die je niet na kan komen om überhaupt aan de top te komen, begin je met de beste intenties en raak je onderweg beïnvloed door al het liegen, de macht en het geld.

Maar ik weet ook dat het niet uitmaakt. Want ze kunnen liegen en bezuinigen wat ze willen en mensen kunnen langzaamaan vervuld raken met haat. Sommige van ons in die goot die wij het dagelijks leven noemen blijven naar de sterren kijken en geloven in hoop en liefde. En als wij in die goot onze hand uitreiken naar mensen die nog dieper zijn weggezakt komen wij er wel.

En als Mika dan in datzelfde liedje zingt ‘Where’ve all the good guys gone?’ dan weten wij dat ze hier zijn, starend naar de sterren.

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 – 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s