de Tegendraadse Heks

In een vorige blog schreef ik over hoe we aan de seizoenen kunnen zien wat we zelf kunnen doen om met de ritmes van de natuur mee te gaan. Nieuwe projecten in de lente; verstilling, loslaten en terugtrekken in de winter. En vervolgens besluit ik op de drempel van herfst naar winter een start te maken met, voor mij, het project der projecten.

Dus vroeg ik me af of ik nu op pauze moet drukken. Niet verder met workshops ontwikkelen, mijn nieuwe fancyschmancy koptelefoon in de kast leggen als deze binnenkomt en wachten met meditaties opnemen, de domeinnaam voor deze blog nog niet vastleggen? Nee, het is tijd en dit moet nu zo gebeuren.


Er is nooit maar één juist pad om te volgen. 

Terwijl ik hier zo over zat te filosoferen kwam opeens het antwoord bij me binnen. Denk eens terug aan een jaar geleden. Toen mocht bijna niemand weten dat je een heks bent, durfde je wat je schreef met bijna niemand te delen, vond je jezelf te jong en onervaren. En nu? Nu doe je het gewoon. Soms is een ander perspectief alles wat je nodig hebt. Zoals de bomen de blaadjes loslieten, liet ik de vooroordelen over mezelf naar de grond dwarrelen. De dieren trekken zich terug in holletjes en brengen hun bestaan voor de winter terug naar de basis, ik keerde ook naar binnen en voelde wat nu echt belangrijk is, wat míjn basis is. En zaadjes die diep in de aarde liggen, goed gegrond zijn, zijn beschermd tegen de kou van sneeuw en ijs en zullen de winter overleven, om straks in de lente en zomer mooie bloemen te worden. Dus ik stop mijn zaadjes lekker diep onder een laag van vertrouwen en positieve intenties, zodat ze zich mogen ontwikkelen tot hun volle potentie.

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 – 

Advertenties

2 gedachtes over “de Tegendraadse Heks

  • Heks in het Wild zegt:

   De winter is inderdaad ook perfect voor nadenken, reflecteren.
   Ik vind de zomer juist altijd heel rijk aan tijd voelen, vanwege de lange dagen ;-). Maar waar ik in de winter vooral bezig ben met introspectie is zomer de tijd voor dromen over de toekomst 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s