de Sjamanistische Heks

Zoals ik al eerder zei was ik vorig weekend naar het Sjamanistisch Festival in centrum Djoj, te Rotterdam. Omdat het zo’n fijn evenement was maak ik hier graag belangeloos een beetje reclame ;-).

Tijdens het festival kan je verschillende workshops volgen in drie rondes. Het aanbod was zo ruim dat het lastig kiezen was, maar uiteindelijk heb ik voor de volgende workshops gekozen.

De eerste was een power retrieval van Petra Giesberg, gespecialiseerd in Siberisch sjamanisme. Petra legde op een briljante, theatrale wijze uit wat we tijdens de workshop zouden gaan doen. Het idee ervan was dat je wanneer je ten aarde komt verschillende eigenschappen bij je draagt, zoals zachtheid, de mogelijkheid jezelf te beschermen enzovoorts. Door de jaren heen raak je sommige van deze eigenschappen kwijt, omdat je ze geen plaats kan geven in de wereld of omdat mensen je vertellen dat deze eigenschappen je niet ver zullen brengen (‘je moet wat harder zijn, je kan niet altijd maar zo lief zijn’). Maar ergens in jou liggen deze eigenschappen nog, bedolven onder negatieve woorden en gevoelens van jezelf en anderen. Tijdens de power retrieval vertelde je je partner wat je hebt verloren en deze gaat hiernaar op zoek voor jou en brengt het bij je terug. Petra en haar assistentes begeleidden ons geweldig met drums, zang en aanwijzingen. Mocht jij ooit het idee hebben dat je een deel van jezelf mist, kijk dan absoluut eens op http://www.siberischsjamanisme.nl. Petra biedt veel workshops aan voor zeer redelijke prijzen. (Nogmaals, belangeloos reclamemaken!)

De tweede workshop was niet heel bijzonder, dus die slaan we over.

Onze laatste workshop was ‘Krachtdieren’ van Sandy Schipper. Deze workshop moest ik gewoon volgen, gezien mijn krachtdier, de schildpad, het thema was voor dit festival. Sandy begeleidde ons in een meditatie waarin we contact maakten met ons krachtdier en een reis met hem maakten met haar drum en stem. Ik heb nog nooit zo’n diepgaande, meeslepende meditatie meegemaakt en heb op een heel nieuw niveau me kunnen verbinden met, en kunnen leren van, de schildpad. Natuurlijk wist ik al dat ik van schildpad kon leren dat geduld meer brengt dan haast, maar die avond vertelde hij me dat het tijd is me nog meer te verbinden met het heksenpad en dat het oké is tijd uit te trekken voor een ritueeltje of viering. Ook vertelde hij me dat ik mag spelen, plezier mag hebben in alle onschuld, daarvoor ben je nooit te oud. Sandy’s workshop was zo’n heerlijke afsluiter van de dag en ik ben zeker van plan meer workshops bij haar te volgen. Ook geïnteresseerd? Www.summerfawn.nl is Sandy’s website met meer informatie over wie zij is en wat ze doet.

Al met al was het festival voor mij een groot succes. Voor dit jaar is het natuurlijk voorbij, maar wil je meer over het festival weten kan je op http://www.gaia-anca.nl kijken en het alvast op je planner zetten voor volgend jaar. Dezelfde dames organiseren in het voorjaar, ook in Djoj, het Magisch Festival wat denk ik ook de moeite waard zal zijn.

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 –

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s