Heks met Eyeliner

Afgelopen zaterdag was ik naar het Sjamanistisch Festival in Rotterdam. Tijdens de dagen voor het festival had ik gemengde gevoelens. Ik keek er erg naar uit, maar vroeg me ook af met wat voor mensen ik de dag door zou brengen.

Mijn ervaringen met mededeelnemers aan spirituele workshops of evenementen waren niet altijd even positief. In een wereld waar respect voor ieder en een open, liefdevolle houding hoog in het vaandel staat, merk ik toch dat dit lang niet altijd zo is. Bij voorkeur zou ik in alle rust aankomen, gekleed in een vormeloze combinatie van rokken en shirts in verschillende groen- en aardetinten, heeft mijn kapster nog nooit iets anders gehoord dan ‘alleen een recht stukje eraf alsjeblieft’ en heb ik überhaupt nog nooit van eyeliner gehoord. Vervolgens, wanneer ik iemand groet, maak ik ongemakkelijk lang oogcontact, geef ik een knuffel terwijl we elkaar nog nooit eerder ontmoet hebben en zeg ik met een vredige glimlach ‘wat fijn je te ontmoeten’. Je kan je dus voorstellen dat wanneer ik aankom een wervelwind van leren jasjes, eyeliner, felrode haren en niet fysieke begroetingen dat ik een beetje buiten de boot val. Over het algemeen wordt ik dus ontvangen met opgetrokken wenkbrauwen en ongemakkelijke, korte reacties, wanneer ik met iemand een gesprek probeer aan te knopen.

En toch, vol goede moed, op naar het Sjamanistisch Festival! Gewapend met een vriendin, zodat ik in ieder geval zeker zou weten dat iemand met me zou praten die dag op naar centrum Djoj in Rotterdam.

En zo zie je maar weer, je kan altijd verrast worden. Werkelijk ie-de-reen (oké, bijna iedereen) was ontzettend vriendelijk en open, ik heb helemaal geen rare staren gekregen (drie rare staren, dat is bijna hetzelfde als nul) en was compleet op m’n gemak.

Het kan dus soms even zoeken zijn en je moet misschien door een paar ongemakkelijke bijeenkomsten heen, maar je vind vanzelf de plekken en evenementen waar je je thuis voelt en waar het oké is. En zelfs van de ongemakkelijke ontmoetingen leer je, over jezelf en anderen. Wat uiteindelijk het belangrijkst is, is dat jij de dingen doet die je graag wil doen en dat je je niet tegen laat houden door wat mensen van je vinden. Ik ben een heks met eyeliner, so what?

ps. Ladies, behoefte aan een middag/avond waar je écht jezelf kan zijn? Tips! Rode tenten zijn een geweldige plaats om eens per maand samen te komen met andere vrouwen en te delen, rusten en op te laden. Rode Tent Aphrodite is, wat mij betreft, een geweldige Rode Tent om te bezoeken waar iedereen zich prettig zal voelen.

Stapje verder? Bekijk eens deze informatie over de Rite of the Womb die ik en een vriendin organiseren.

(Sorry, no boys allowed!)

ps2. In de volgende post zal ik daadwerkelijk iets vertellen over het Sjamanistisch Festival, het was een geweldige ervaring! Ook daar meer tips over wat, in mijn ervaring, fijne mensen zijn om bijvoorbeeld een workshop bij te volgen.

– Read it? Liked it? How ‘bout a message below? 😉 – 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s