de Aspecten van de Godin

In mijn vorige blog vertelde ik over een ritueel waarin we de verschillende aspecten van de Godin aanriepen. Het leek me leuk om hier wat meer informatie met jullie over te delen. De verschillende aspecten (ook wel gezichten of fases genoemd) van de Godin zijn ook de fases van het leven van een vrouw. We zijn tenslotte allemaal godinnen :).

Het eerste aspect van de Godin is de maiden, dochter/maagd. Een fase van onschuld, verzorgd worden, ontdekken en spelen. Het is een fase van enthousiasme en jeugdige ideeën. Alles is nieuw en magisch voor de maiden. De wassende maan (van donkere maan naar volle maan) wordt met deze levensfase geassocieerd.

Het volgende aspect is de lover, geliefde. In deze fase wordt liefde, sensualiteit en seksualiteit voor het eerst ontdekt. Het is een tijd van voor het eerst vlinders in je buik, hevige maar kortstondige liefdes en de ontdekking van seksualiteit. Door onderzoeken, fouten maken en nieuwsgierig zijn ontdek je in deze periode wat jij zoekt in een partner en welke vorm van relaties bij jou passen.

Daarna komt het aspect mother, moeder. Dit aspect is the halfway point. Tijdens deze fase ga je van verzorgd worden naar zelf een verzorgende rol aannemen. Jeugdige ideeën maken plaats voor een meer realistische blik op de mogelijkheden die je hebt. Het is een tijd waarin je verbindingen aangaat voor een lange periode. Dan kan letterlijk moeder worden zijn, maar kan ook een bedrijf starten zijn, bewust een (andere) richting kiezen voor je carrière, een huis kopen etc. De volle maan wordt met deze levensfase geassocieerd.

Na de moeder komt de koningin. Tijdens deze periode kan dat waar jij voor zorgde tijdens je moeder fase eigenlijk wel voor zichzelf zorgen en kan je meer naar jezelf terugkeren. Tijdens de moederfase heb jij je beseft wie je écht bent en tijdens de koninginfase zal je dit daadwerkelijk neer gaan zetten. Het is tijd om je macht terug te halen en te accepteren. Je kracht en koninklijkheid moet je accepteren en een plaats geven. Het is een periode van beseffen dat je volledig de eigen baas bent over jouw leven en dat niemand macht over jou mag hebben, jij bent tenslotte de koningin.

Tot slot is daar de fase van de crone, de wijze oude vrouw. Alle wijsheid die jij in de leven hebt vergaard komt nu meer tot uiting. Je bent een inspiratie voor de mensen om je heen en je dit is het beste moment om jouw wijsheid te delen met zij die zich interesseren in jouw pad en er eventueel voor te zorgen dat je jouw kennis opschrijft zodat het een erfenis kan worden voor degene die je achterlaat wanneer je aardse leven tot een einde komt. De wanende maan (van vol naar donker) wordt met deze levensfase geassocieerd.
afbeelding van Godin met de drie gezichten maiden, mother en crone omgeven door de maanfases. 

In veel stromingen van de hekserij worden alleen de maiden, mother en crone aspect van de godin genoemd. In mijn ogen zonde, omdat de lover en queen juist ook zulke belangrijke momenten zijn in je leven. Op internet en in boeken is er nog veel meer informatie te vinden over deze fases en wanneer je in welke fase zit. Ik vind zelf echter dat je beter kan voelen in welke fase je je bevindt en naar bewijs daarvoor kijken in jezelf en je leven dan kijken naar welke leeftijd bij welke fase hoort. Iedereen beweegt zich op een ander tempo en heeft andere ritmes.

Zo, welk aspect past er nu bij jou, beautiful goddess?

– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 –
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s