Heksen in het Bos

Soms valt alles perfect samen. Dan lijkt het alsof de raders van het universum precies op het goede moment zijn gestopt met draaien en komt alles samen in een ideale dag. Zo’n dag had ik gisteren. De zon scheen zo heerlijk dat we gewoon een zomerdag cadeau kregen en ik mocht weer de dag met 3 fantastische vrouwen doorbrengen.
Onze coven had gisteren haar maandelijkse bijeenkomst en we zouden samen Mabon gaan vieren. Één van de meiden was pas jarig geweest, dus we begonnen (na koffie, bijkletsen en nog meer koffie) met een verrassingsritueel voor haar verjaardag. Ze nam plaats op een mooi versierde stoel, haar troon, en we riepen de verschillende aspecten van de Godin aan. Dochter, geliefde, moeder, koningin en wijze oude vrouw. Ieder aspect werd door één van ons aangeroepen, waarna de jarige iets vertelde over deze periode van haar leven. Vervolgens stak ze een kaarsje aan voor dit aspect. Toen we bij koningin aankwamen hebben we haar gekroond met een bloemenkrans en een cadeautje gegeven, omdat dat de levensfase is waarin ze zich nu bevind. Bij de wijze oude vrouw deelde ze met ons haar visie voor de toekomst.
Het was een ontzettend mooi ritueel om samen te doen. We hebben gelachen en gehuild en sloten af met een dikke knuffel.
Vervolgens zijn we het bos in gegaan bij Hollandse Rading. Normaal gesproken doen we bij covendagen altijd een visualisatie, een ritueel of iets anders ‘hekserigs’. Gisteren zijn we gewoon gaan wandelen. We liepen over een lang recht bospad met aan beide kanten bomen. Na een tijdje realiseerde we ons dat aan één kant enkel evergeens stonden, naaldbomen. Aan de andere kant van het pad stonden loofbomen. We filosofeerde over wat dat zou betekenen. We besefte ons dat we op een grens liepen, van het onveranderlijke (naaldbomen) en het vergankelijke (loofbomen). Dit past perfect bij deze tijd van het jaar, waar je een balans opmaakt. Waar je kijkt naar wat je bij je houdt en waarvan je moet accepteren dat het aan verandering onderhevig is.
Als ik zoiets een tijd terug bij iemand anders had gelezen had ik dat maar raar gevonden. Ja hoor, vanaf toen de bomen nog zaadjes waren zijn ze zó gaan groeien om voor jou dit moment te creëren. Alsof één individueel echt zo belangrijk kan zijn in het grote geheel. Maar nu weet ik dat dat niet is hoe het werkt.Waar het om gaat is wat jij ziet. Het viel ons op dat aan beide kanten van het pad andere bomen groeien, omdat dat iets is wat nu belangrijk is in ons leven, was dit niet het geval hadden we het ons nooit beseft.
We hebben even een pauze genomen onder een mooie grote boom. Een beuk. We kwamen erachter dat de beuk staat voor vrouwlijkheid en gracie, ze is de koningin van het bos. Grappig, gezien we net één van ons hebben gekroond voor haar koninginfase. We hebben even iets gegeten en allemaal een paar tarotkaarten getrokken en zijn toen weer verder gaan lopen.
En dat is alles wat we hebben gedaan die middag. Geen uitgebreide rituelen, maar gewoon een lekkere wandeling.
– Read it? Liked it? How ‘bout a message right below? 😉 – 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s